dimecres, 23 de maig del 2012

THE LINK QUARTET

"Italian beat"
Record Kicks, la discogràfica italiana especialitzada en soul i funk, ens té massa ben acostumats. A la seva llarga escuderia de bandes com Dojo Cuts, Third Coast Kings, The Baker Brothers, Gizelle Smith o Nick Pride and The Pimptones, totes britàniques o nordamericanes, hem de sumar-hi a Link Quartet, una veterana formació transalpina i amb una poderosa proposta de "hammond explosión". Liderats pel talent i el Hammond B3 de Paolo "Apollo" Negri, els italians funcionen com a grup des de fa gairabé 20 anys i en aquest temps han publicat quatre LP's, l'últim l'any 2011 titulat 4, ha estat editat per la disquera nordamericana Hammondbeat, tot i que encara estan a l'escuderia de Record Kicks que ha donat sortida a infinitat de singles i els ha fet apareixer en diferents recopilatoris de funk. Originaris de la ciutat de Piacenza, a prop de Milano, The Link Quartet han girat per tot el món , des de Japó fins al Reigne Unit passant per França, Alemanya o Espanya.
Amb un so i paral·lelisme estètic proper a la James Taylor Quatet, el italians són una de les bandes més estimades pel moviment mod per la seva proposta musical, i han actuat en diferents certamens d'aquestes característiques com l'Euro Yeyé de Gijón o el Go Festival de Lleida de l'any 2005. 
La seva conexió espanyola els va fer publicar dos singles amb el segell madrileny Animal Records a finals dels anys 90, i  entre les seves recents col·laboracions trobem el duet que van fer amb la cantant britànica, Gizelle Smith en el single If you wanna be my man i publicat per Record Kicks.
The Link Quartet són una banda tot terreny amb un directe realment encomanadís i amb incursions al soul-jazz, el funk, el mod-jazz, el yeyé italià i el hammond beat. Uns veterans curtits amb mil i una batalla musical. 
Us deixem amb dos moments del seu directe al Saint Paul Soul Jazz Festival del 2010, un d'ells acompanyats per la nostre estimada, Gizelle Smith. Molt recomanables!!!











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada