dissabte, 14 d’abril del 2012

The Qualitons "Magyar Hammond Sound"

Tot un descobriment la de The Qualitons, formació de Budapest (Hungria), que desperta passions al seu pais i que ja els han controlat i editat el seu primer disc, Panoramic Tymes, la discogràfica alemana Tramp Records. The Qualitons són una banda amb una capacitat sorprenent per passar d'un estil a un altre, des del funk instrumental al pop dels 60, i el soul-rock més progressiu. La formació de Budapest juga molt amb els sons experimentals, la psicodèlia, el garatge i l'afrobeat, però el so del hammomd és la seva senyal d'identitat, i el modern jazz i el hammond funk la seva seva realitat musical. 















Liderats pel orgue hammond de Premecz Mátyás, ànima del grup, aquest quintet que en directe es transforma gairabé en una orquestra de soul amb una secció de vents i percussió, han girat per mitja Europa actuant en diferents festivals de soul i jazz,  fins i tot van visitar l'estat espanyol l'any 2010 presentant el seu disc i directe en ciutats com Madrid, Córdova i Granada.
Una bona descoberta que ens demostra l'abast universal d'una escena que no para de crèixer a Europa. Us deixem amb uns quants moments en video i àudio d'aquesta banda perquè pugueu comprovar com sona el seu "Magyar Hammond Sound".


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada