diumenge, 26 de desembre del 2010

Soul-Funk a la catalana (2)

Ja hi tornem ha ser per aquí per carregar-vos les piles i fer baixar la carn d'olla i els canelons amb bon soul i funk. Abanas de marxar uns dies de vacances per La Toscana italiana, us deixem amb la segona part del reportatge dedicat als grups de soul-funk catalans que estan més en forma. Una segona entrega que no us defraudará, amb quatre cracks més del neosoul-funk català. Que us vagi de gust! Ens retrobem aviat. Bon cop de funk!!!

SOUL-FUNK A LA CATALANA (2a part)

The Excitements
Són una autèntica bomba de rellotgeria funk-soulera i posiblement la banda que está més en forma. Capitenajetada per la gran veu de Cakau Valls, nascuda a Moçambic però afincada actualment a Barcelona i formada en l’escola del hip-hop i el soul, The Excitements está format per excomponents dels ja desapareguts The Fabulous Ottomants i dels encara vius Organic Rhythm Generation, dels que ja parlarem en una altre entrega. Influenciats pel rhythm and blues i el soul old school, la seva música té la força d’uns primtius Ike&Tina Turner, o d’artistes més contemporanis com Sharon Jones and The Dap Kings als que van telonejar en la seva darrera visita a Barcelona. The Excitements començaran l’any 2011 amb diferents concerts a Alemanya i França. Si actúen prop de casa vostra no us els perdeu són una autèntica bomba amb un directe de soul i funk explosiu!!!!

Phat Fred
Són uns habituals de l’escena del soul i funk catalàs. Superbanda de power-funk amb una qualitat fora de tot dubte i formada pel guitarrista , cantant i agitador de l’escena barcelonina, Dave Wilkinson, a més del bateria Caspar St Charles a la bateria, Arecio Smith al Hammond i els teclats i Tito Bonacera al baix. Els seus components han estat i en algún cas encara estan al servei  de bandes de reconegut prestigi com La Fundación Toni ManeroChocadelia Internacional , La Kinky Beat, Asstrio, Princes of Time o Fast 3. Don’t Spoil the Soup, publicat per la companyia Hammondbeat Records, és el seu i molt recomanable primer disc. També la seva música és pot escoltar a la compilació de soul-funk espanyol Groovadelia, editat pel segell Vampisoul.


Vermouth Time
Quartet nascut l’any 2006 que s’inspira en el soul-jazz dels anys 60 i en el so del Hammond com a eix vertebrador en les seves composicions. Format per Victor Puertas al Hammond, que també l’utilitza per fer els baixos, Raül Lorenzo a la bateria, Marc Mena a la trompeta i Sergi Franch al saxo tenor, Vermouth Time s’han curtit en el circuit de sales catalanes com el Jamboree, la Nova Jazz Cava de Terrassa, la Jazz Cava de Vic o la sala Siroco de Madrid. Actualment estan preparant el seu debut discogràfic però si els voleu veure ben aviat en directe i descobrir el seu so, el proper dissabte 15 de gener estaran al Marula Cafè de Barcelona.


The Crossfathers
Tot i que la formació de Lleida és prodiga poc en directe, la seva proposta de rap i soul és de les més interessants que hi ha actualment a Catalunya. Un suggerent resultat de la mà d'un cantant de rap, una cantant amb molt de groove, una banda de funk i soul tècnicament perfecta i un dj efectiu. Una combinació perfecta que no defraudarà als amants del neosoul ni el r&b més americanitzat.


2 comentaris: